skip to Main Content

Gespecialiseerde fysio- of oefentherapeut via Zorgzoeker van Chronisch Zorgnet

Patiënten vragen ons heel vaak naar een geschikte fysio- of oefentherapeut die daarbij kan helpen. Vanaf 6 oktober 2021 zijn via de Zorgzoeker op de website van Chronisch Zorgnet speciaal opgeleide therapeuten te vinden.

Op die datum is namelijk een nieuw compleet trainingsprogramma gestart voor zowel fysiotherapeuten als oefentherapeuten (Cesar/Mensendieck). Dit programma is tot stand gekomen in een nauwe samenwerking van de Osteoporose Vereniging met Chronisch Zorgnet. Dit is een landelijke organisatie met ruim 3000 aangesloten therapeuten met gespecialiseerde opleidingen voor een beperkt aantal ziektebeelden. Nu dus ook voor mensen met zwakke botten onder de titel “osteoporose, vallen en breken”

Door dit trainingsprogramma ontstaat een snel groeiend, landelijk dekkend netwerk met naar schatting ongeveer 900 oefen- en fysiotherapeuten met de osteoporose-specialisatie tegen het einde van 2021. Dus is er ook bij jou in de buurt en gespecialiseerde therapeut te vinden. Je kunt nu al op zoek gaan. Kijk op Zorgzoeker (scroll wat naar beneden en kies bij de specialisatie “osteoporose, vallen en breken”).

Goed bewegen is een van de hoekstenen van de behandeling bij osteoporose en osteopenie. Actief en verstandig bewegen versterkt je botten en verlaagt de kans op een volgende breuk.

Facebook Comments
X