Ik en Bot in Balans

Je ondervindt beperkingen als gevolg van je aandoening. Maar je leven omvat meer dan dat. Wat vind je belangrijk en hoe kun je dat blijven doen? Wie betrek je daarbij en wat heb je nodig? Op het platform kun je gedachte en notities kwijt die je kunnen ondersteunen in het bepalen van je eigen route.

Houding & Beweging

Botten hebben er baat bij dat ze worden belast. Begin met bewegen, sporten kan altijd nog. Kijk waar je plezier in hebt, dan houd je het makkelijker vol. Op het platform staan tips en kun je informatie vinden zodat je handvatten krijgt om te kijken welke vormen van beweging jij wilt oppakken, waar en met wie.

Voeding

(Zwakke) botten en gewrichten vragen om gezonde voeding. Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe verander je eetgewoontes en wat is goed voor jou? Op het platform vind je informatie over voeding en voedingsgewoonte. Deze artikelen kunnen je prikkelen om bewust te kijken naar je voeding en die aanpassingen te maken die voor jouw van belang zijn.

Diagnose en Behandeling

Laat de diagnose en adviezen van je arts eerst bezinken. Vraag naar verwachtingen, bijwerkingen en alternatieven en neem dan pas je beslissing. Op het platform vind je brede informatie die je kan gebruiken in het gesprek met de behandelaar zodat je samen kan beslissen over wat je gaat doen.

Grip op verandering

Vraag je af: Wat wil en kan ik veranderen? Wat is mijn volgende stap en wanneer zet ik die? hoe hou ik het vol en wat heb ik daarvoor nodig? Wie kan ik erbij betrekken? Op het platform kun je diverse artikelen vinden die je op gedachte kunnen brengen en je handvatten kunnen geven om te kijken wat jij nodig hebt.

Activiteiten & Werk

Activiteiten en werk zijn belangrijk. Hoe kun je het zo doen dat je het aan kunt? Als er iets bij komt, moet er ook iets af. Spreek erover met manager en collega’s. Op het platform vind je artikelen en tips die je handvatten kunnen geven om je te ondersteunen bij het bepalen van je volgende stap.

Mobiliteit

Je vrij en onafhankelijk kunnen bewegen is een groot goed. Hoe kun je afstanden overbruggen of verkleinen? Hoe voorkom je dat je voor vervoer afhankelijk wordt van een ander? Op het platform vind je artikelen die je op ideeën kunnen brengen zodat je zelf kunt bepalen wat in je eigen situatie het beste voor je is.

Sociale omgeving

Je bent niet alleen op deze wereld. Als je last hebt van je gezondheid, kan de omgang met anderen ook veranderen. Met wie kun je praten, wandelen, sporten? Wie betrek jij? Op het platform kun je handvatten vinden die je kunnen ondersteunen zodat je zelf kunt kijken wie je betrekt bij je leven.

Wonen

Met zwakke botten wil je niet vallen. Dus is de vraag: hoe veilig is je huis en je woonomgeving? En is het dat in de toekomst ook nog? Of is het tijd om te verhuizen? Op het platform vind je diverse informatie over alles wat met wonen te maken heeft. Wonen is immers meer dan je huis alleen.

Grip op Verandering

MEER BEWEGEN: ZÓ DOE JE DAT

MEER BEWEGEN: ZÓ DOE JE DAT

Meer bewegen: zó doe je dat Bewegen is belangrijk als je osteoporose hebt. Maar het…

Lees meer
EEN TWEEDE MENING

EEN TWEEDE MENING

In de gezondheidszorg kunt u een tweede mening vragen. In welke situaties kunt u dat…

Lees meer
CHRONISCH ZIEK EN WERK

CHRONISCH ZIEK EN WERK

Een boekje met ervaringsverhalen van zes mensen met een chronische ziekte. Zij vertellen over hun…

Lees meer
LEREN & WERKEN

LEREN & WERKEN

Leren en werken zijn belangrijke onderdelen in ieders leven. Maar een opleiding of baan vinden…

Lees meer

WERKEN EN ERBIJ HOREN

Werken is voor de meeste mensen belangrijk, niet in het minst door het gevoel erbij…

Lees meer
X