skip to Main Content

Steun de Osteoporose Vereniging, nu en later

De Osteoporose Vereniging is voor haar werk voor een groot deel afhankelijk van donaties. Vind jij het ook belangrijk dat de osteoporosezorg, diagnose en ondersteuning goed geregeld zijn? Draag dan bij aan ons werk via een donatie of nalatenschap.

Jij maakt het verschil!

Met een donatie of nalatenschap help je ons  ervoor te zorgen dat mensen met osteoporose, osteopenie en fracturen de ondersteuning krijgen die nodig is. Maar met jouw hulp doen we méér: we dragen ook bij aan onderzoek en deskundigheidsbevordering en we organiseren speciale activiteiten voor onze doelgroep. Met jouw bijdrage maak je dus echt een verschil. Zo geef je mensen met zwakke botten een steun in de rug!

Doneren

Als donateur van de Osteoporose Vereniging lever je een vrijwillige financiële bijdrage aan ons werk. Dat kan eenmalig of via een jaarlijks terugkerende donatie. Ook bedrijven en instellingen zijn welkom als donateur. Eenmalig doneren kan hier.

Bij een jaarlijkse donatie vanaf € 32,50 (€ 40 als je in het buitenland woont) ben je automatisch lid van onze vereniging. Bovendien ontvang je vier keer per jaar ons tijdschrift Bot in Balans. Voor meer informatie over het lidmaatschap, klik hier.

Doneren met belastingvoordeel

De Osteoporose Vereniging heeft de ANBI-status. Ons ANBI registratienummer is RSIN 816593413.

Dit betekent dat je donaties aan onze vereniging kunt aftrekken van je belastingaangifte.

Wist jij dat er een nog slimmere manier is om te schenken aan de Osteoporose Vereniging? Door jouw bijdrage vast te leggen als periodieke schenking krijg je een deel van jouw gift terug van de belastingdienst. Door slim om te gaan met dit belastingvoordeel kan je het donatiebedrag zelfs verhogen. Bruto geef je meer, maar netto blijft het hetzelfde. Zo snijdt het mes aan twee kanten en kan de Osteoporose Vereniging met je gift meer doen voor goede zorg en sterke botten!

Een schenking met belastingvoordeel heeft interessante voordelen:
– Je mag je gift volledig aftrekken van jouw belastbaar inkomen;
– Je kiest zelf het bedrag;
– Je regelt het eenvoudig met een Periodieke Gift met de Osteoporose Vereniging.

Om te profiteren van belastingvoordeel loopt je schenking 5 jaar (langer mag ook) en schenk je elk jaar hetzelfde bedrag.

De belangrijkste voorwaarden aan een periodieke gift zijn:

  • Voor een periode van minimaal vijf jaar periodiek hetzelfde jaarlijkse bedrag doneren
  • Vastleggen in een overeenkomst met de Osteoporose Vereniging.

Een Overeenkomst voor Periodieke Gift met de Osteoporose Vereniging kan worden afgesloten vanaf € 50 per jaar. Het lidmaatschap is automatisch inbegrepen in de periodieke gift, tenzij je aangeeft geen lid te willen worden.

Je regelt het in slechts enkele stappen via het invulformulier op Periodiek Schenken. Als je liever een formulier op papier ontvangt, vraag dan een formulier aan bij het secretariaat (088-505 4300).

Actuele informatie vind je bij de belastingdienst.

Nalatenschap

Wil jij de Osteoporose Vereniging steunen, ook als je er niet meer bent? Dan is het mogelijk om dat te doen via een legaat of erfenis.

  • Erfenis

Je kunt de Osteoporose Vereniging aanwijzen als (mede-)erfgenaam. Een nalatenschap aan de Osteoporose Vereniging wordt uiteraard afgehandeld in goed overleg met de nabestaanden en de executeur, vaak een familielid of notaris.

  • Legaat

Een legaat is een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed, bijvoorbeeld een huis of kunstobject. Het gaat dan om een duidelijk omschreven gedeelte van de erfenis. Het is mogelijk om je familie en/of vrienden in je testament als erfgenamen te benoemen en daarnaast een bedrag of object als legaat te bestemmen voor de Osteoporose Vereniging.

Meer informatie

Het opnemen van een goed doel in je testament is een belangrijke beslissing. Als je dat wilt, lichten we de mogelijkheden graag toe in een persoonlijk gesprek. Een verzoek om een (bel)afspraak met Erwin Hermans (secretaris) kun je maken door een mail te sturen.  Je kunt ook bellen met 088-505 4300 (secretariaat).

ANBI-status

De Osteoporose Vereniging heeft de ANBI-status. Dit betekent dat je donaties aan onze vereniging kunt aftrekken van je belastingaangifte. Meer informatie vind je bij de belastingdienst.

Ons ANBI registratienummer is RSIN 816593413.