50+ en een fractuur

Werk je in de gipskamer van een ziekenhuis? Of ben je op een andere manier betrokken bij patiënten met fracturen? Bestel dan ons voorlichtingsmateriaal over botbreuken en osteoporose bij mensen van 50 jaar en ouder.

Onderzoek is belangrijk

Een botbreuk bij een 50-plusser is een duidelijk signaal dat er mogelijk sprake is van osteoporose. Nader onderzoek bij de eerste fractuur is dan ook belangrijk. Ook om een volgende fractuur te voorkomen.

Ondanks de behandelrichtlijn zetten behandelaars niet altijd in op onderzoek. Daarom moeten de patiënten ook alert zijn, en zo nodig zelf om onderzoek vragen. Via onze campagne 50+ en een fractuur willen wij mensen hierop attent maken.

Voorlichtingsmateriaal

De Osteoporose Vereniging heeft een set met voorlichtingsmateriaal gemaakt voor de gips- en/of spreekkamer. Dit bestaat uit een poster, flyer, ansichtkaart en een visitekaartje. Wil je meer informatie over de materialen  stuur dan een mail aan secretariaat@osteoporosevereniging.nl.