skip to Main Content

Botcast over osteoporose op Wereld Osteoporose Dag

Vandaag, 20 oktober 2020, is het Wereld Osteoporosedag. Nog steeds krijgen wereldwijd 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 5 mannen ouder dan 50 in hun leven te maken met een osteoporotische fractuur.

In een serie van 3 ‘BOTCASTS – podcasts over fractuurpreventie’ is één aflevering gewijd aan Zinnige zorg voor patiënten met osteoporose.

Tom van ’t Hek gaat hierover in gesprek met Harry van den Broek, voorzitter van de Osteoporose Vereniging, en met Agnes Offenberg, verpleegkundig specialist endocrinologie in het Zaans Medisch Centrum.

In deze ‘botcast’ wordt besproken wat het voor een patiënt betekent om osteoporose te hebben. Welke patiënten lopen meer risico om osteoporose te krijgen en wat gebeurt er allemaal als je naar de osteoporosepoli komt? Wat kan er aan de zorg nog worden verbeterd en wat kunnen patiënten zelf doen om een botbreuk te voorkomen? Hoe kunnen patiënten zichzelf helpen en geholpen worden tijdens de Corona pandemie? Kortom, allemaal onderwerpen die het beluisteren van deze ‘botcast’ meer dan waard maken, voor zowel patiënten als zorgverleners.

Wereld Osteoporose Dag
Help mee om juist vandaag osteoporose onder de aandacht te brengen. Want nog veel te veel mensen met osteoporose krijgen niet de juiste diagnose.
Post vandaag een bericht op Twitter, Facebook of Instagram met deze hashtag erbij: #osteoporose.

Beluister de Bodcast: , aangeboden via MedNet (mede mogelijk gemaakt door Amgen).

Link: https://www.mednet.nl/nieuws/zinnige-zorg-voor-patienten-met-osteoporose/?utm_source=extern&utm_medium=osteoporosevereniging&utm_campaign=zinnigezorgosteoporose

Facebook Comments