Meld je aan: bijeenkomst erfelijke osteoporose

Hebben meerdere mensen in jouw familie osteoporose? Misschien is er dan sprake van erfelijke osteoporose, die via een bepaald gen in de familie wordt doorgegeven.
Hoe zit dit precies? En wat betekent het als er inderdaad erfelijke osteoporose in de familie zit? Lopen alle familieleden dan risico? En is er iets wat je kunt doen? Op donderdagmiddag 29 februari organiseren we samen met het expertisecentrum erfelijke osteoporose van VU AMC een informatiebijeenkomst. Daar vertellen enkele experts en een ervaringsdeskundige over erfelijke osteoporose. Een greep uit de onderwerpen die aan de orde komen:

• Wat is osteoporose en welke behandelingen zijn er?
  • Wanneer spreek je van erfelijke osteoporose?
  • Hoe ziet het diagnosetraject eruit?
  • Wat doet een klinisch geneticus?
  • Wat zijn de wetenschappelijke ontwikkelingen?
  • Een interview met een ervaringsdeskundige

Natuurlijk is er ook gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.
Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan via bijeenkomsten@osteoporosevereniging.nl. Wacht niet te lang, want er is plaats voor maximaal 50 mensen.

In het kort:
29 februari, 16.00-18.00 uur