Background

Op weg naar betere osteoporosezorg

In de afgelopen jaren is met zorgprofessionals en de Osteoporose Vereniging onderzocht waar verbeteringen mogelijk zijn in de osteoporosezorg. Helaas is gebleken dat er flink wat verbeterpunten zijn. De belangrijkste aanbeveling: zorg dat alle 50-plussers met een botbreuk ook echt gescreend worden op osteoporose. Ten tweede is geconstateerd dat te weinig mensen met osteoporose of osteopenie medicijnen krijgen om een nieuwe botbreuk te voorkomen. Dat geldt ook voor mensen die glucocorticoiden gebruiken. Tot slot is geconcludeerd dat de website van de Osteoporose Vereniging de meest complete informatie biedt voor mensen met Osteoporose. Daarom zullen zorgverleners voortaan naar onze website verwijzen.

Bent u lid, dan vindt u ook een samenvattend artikel hierover in ons ledenblad van oktober. Of bekijk het gehele rapport op de website van Zorginstituut Nederland.